• Γενικά
 • Περιγραφή
 • Περιλαμβάνει
 • Εξαιρέσεις
 • Κράτηση
 1. Εμβληματικός - Μοναδικός - Μυθικός!

On the way to the top - OlympusΖήσε ένα γεμάτο τριήμερο στο μυθικό βουνό!

Σίγουρα κάποιοι το έχετε ήδη επισκεφτεί, κάποιοι το έχετε στη λίστα επιθυμιών... Όμως αυτό το διήμερο θα είναι είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα που έχεις ζήσει!

Κατά την ανάβαση μας θα περάσουμε από ξεχωριστά σημεία ενδιαφέροντος,  θα γνωρίσετε τις τοπικές ιστορίες, θρύλους και μυθολογία που περιβάλλουν το μυθικό βουνό, θα βρεθείτε στα πιο κατάλληλα μέρη για να φωτογραφίσετε τα μοναδικά τοπία του Ολύμπου. Δεν είναι απλά μια ανάβαση είναι μια βιωματική ξενάγηση! Και για όσους η κορυφή αποτελεί στόχος, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν με εξοπλισμό και ασφάλεια.

 

Μετά τη δραστηριότητα Aghia Kori pond Olympusένα είναι σίγουρο, οι εικόνες που θα πάρετε μαζί σας θα σας ακολουθούν για πολύ καιρό και οι φωτογραφίες στις μυθικές πλαγιές θα σας ξυπνάνε πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Το καλύτερο το φυλάμε για το τέλος, μόλις κατέβουμε και έχουμε το εορταστικό γεύμα μας θα επισκεφτούμε και μοναδικούς καταρράκτες για βουτιά και αποθεραπεία στα παγωμένα νερά του Ολύμπου!

 

Εσύ θα μας ακολουθήσεις στην περιπέτεια;

Έχεις επισκεφτεί πολλές φορές τον Όλυμπο, αλλά δε σου ξεδιπλώθηκαν όλα τα μυστικά του; Έχεις βρεθεί και σε έχει μαγέψει τόσο που θέλεις να βρεθείς ξανά κοντά του; Ή μήπως δεν έχεις επισκεφτεί ακόμη το μυθικό βουνό;

Κάτω από το βουνό των θεών με τον Μύτικα να δεσπόζει από πάνω σου ένας μοναδικός προορισμός όπου η ιστορία και η μυθολογία ξεδιπλώνονται στην ποδιά του Ολύμπου, μέσα στην αρχαία πόλη του Δίον.

Καθώς θα ανηφορίζουμε στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, θα βιώσουμε το δέος που ένιωσαν οι Daniel-Baud Bovy, Fred Boissonnas μαζί με τον Χρήστο Κάκαλο όταν πάτησαν για πρώτη φορά την κορυφή. Το αίσθημα που ένιωσαν αποτυπώθηκε στην χαρακτηριστική φράση που έγραψε ο Boissonnas: «Φθάσαμε! Οι πρώτοι άνθρωποι, αφότου έφυγαν οι θεοί».

Γύρω από τον Μύτικα, χαράδρες και βάραθρα, πότε να κρύβονται μέσα στην ομίχλη και πότε να σου προσφέρουν ασύγκριτη θέα!

Ελάτε μαζί μας σε μια ξενάγηση όπου μυστικά, ιστορίες και μύθοι θα ξεδιπλώνονται κατά την ανάβαση μας, κάθε σημείο έχει και τη δική του ιστορία. Θα περάσουμε από την Πετρόστρουγκα, το σημείο όπου οι παγετωνικοί σχηματισμοί στους βράχους πήραν το όνομα του από τους Σαρακατσάνους βοσκούς. Το σπήλαιο του Βασίλη Ιθακήσιου, όπου έμενε και φιλοτεχνούσε τα έργα τους ένας σπουδαίος σύγχρονος ζωγράφος. Το οροπέδιο των Μουσών, τη θέα από τη Σκούρτα, το πρόσωπο του Δία σμιλευμένο στους βράχους, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από τις Πόρτες και τη μοναδική ανατολή από τον Προφήτη Ηλία και φυσικά η επίσκεψη στην κορυφή του Μύτικα για τους πιο τολμηρούς!

Mytikas

Sun Rise Petrostrouga Olympus Refuge On the way to the top - Olympus

Itineraries

Ημέρα 1η

Time : 04:00

Γκορτσιά - Πετρόστρουγκα

Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από τη Γκορτσιά μέσα από ένα πυκνό δάσος οξιάς που εναλλάσσεται με πεύκο και έλατο, λίγο πριν τον προορισμό μας, το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη στο σημείο όπου έμενε για 20 καλοκαίρια ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, ο Βασίλης Ιθακήσιος. Εδώ φιλοτεχνούσε τους πίνακες τους, επηρεασμένος από τη μυθολογία, τις μούσες και τη παρθένα φύση, θα βρούμε ακόμη και κάποια ονόματα από τις μούσες που τα είχε ζωγραφίσει στο βράχο με ιδιαίτερη ψηφιδωτή γραφή. Ο δρόμος μας θα συνεχίσει και μετά από 30 λεπτά περίπου θα δούμε να ξεπροβάλλει το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας μέσα από τα υπεραιωνόβια ρόμπολα που την περιτριγυρίζουν. Στο καταφύγιο θα βρούμε ζεστό φαγητό και ζεστούς χώρους για να σβήσουν την κούραση μας!

Ημέρα 2η

Time : 08:00

Πετρόστρουγκα - Οροπέδιο των Μουσών

Η επόμενη ημέρα θα μας βρίσκει στο δρόμο για το οροπέδιο των μουσών, θα περάσουμε από τις καλύβες των Σαρακατσάνων βοσκών και θα κατευθυνθούμε για την κορυφή της Σκούρτας. Καθώς θα ανηφορίζουμε και θα βγαίνουμε στην αλπική ζώνη, η πανοραμική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερική ακτή θα μαγνητίζει το βλέμμα μας. Αυτό όμως που θα σας συναρπάσει θα είναι το θέαμα της ράχης που οδηγεί στο οροπέδιο των Μουσών και το θρόνο του Δία. Η κούραση έχει φύγει και από εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις περισσότερες από τις 55 κορυφές άνω των 2000 μέτρων που έχει ο Όλυμπος. Φτάνοντας στο οροπέδιο θα τακτοποιηθούμε στο επιβλητικό καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη, φαγητό, λίγη ξεκούραση και οι τολμηροί φεύγουμε για κορυφή μαζί με τον οδηγό μας. Το τελείωμα της ημέρας θα μας βρει στις Πόρτες να απολαμβάνουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα από τα 2750 μέτρα.

Ημέρα 3η

Time : 08:00

Οροπέδιο - Καταρράκτες

Την Κυριακή το πρωί όσοι θέλουν να απολαύσουν και να φωτογραφίσουν την ανατολή θα ξυπνήσουμε νωρίτερα και θα μεταφερθούμε στην κορυφή του προφήτη Ηλία με το ομώνυμο εκκλησάκι, το θέαμα της ανατολής και το πως θα φωτίζεται ο θρόνος του Δία είναι εξαιρετικό! Επιστροφή στο καταφύγιο για να πάρουμε το πρωινό μας, μαζεύουμε πράγματα μια επίσκεψη στο καταφύγιο του Χρ. Κάκαλου θα περάσουμε από τα Καλάγια με θέα το φαράγγι του Ενιπέα, τελευταίες φωτογραφίες στο οροπέδιο και επιστροφή από τον ίδιο δρόμο για την Πετρόστρουγκα, σύντομο διάλειμμα και συνεχίζουμε για τη Γκορτσιά. Λίγη υπομονή ακόμα και τα κρύα νερά μας περιμένουν για να πάρουν όλη την κούραση από τα πονεμένα πόδια μας!

 • μετακίνηση από και προς Θεσσαλονίκη
 • Lunchpack την 1η ημέρα (σάντουιτς με φέτα, νερό και αναψυκτικό)
 • Lunchpack τη 2η ημέρα (σάντουιτς με φέτα, αυγό, νερό 1,5 λίτρο)
 • συνοδός βουνού
 • ξενάγηση καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος
 • αστική ευθύνη δραστηριότητας
 • ανάβαση στον Μύτικα
 • εξοπλισμός για την ανάβαση στον Μύτικα
 • 2 διανυκτερεύσεις σε καταφύγια στον Όλυμπο
 • 2 πρωϊνά στα ορειβατικά καταφύγια
 • οργάνωση και διαχείριση περιστατικού πρόωρης αποχώρησης
 • ποτά και αναψυκτικά
 • γεύματα
 • ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • έξοδα πρόωρης αποχώρησης
 • έξοδα ορεινής διάσωσης
Please wait...
Copyright © 2022 Enjoy Travel and Tourism All rights reserved Thessaloniki, Greece info@enjoytours.gr